Deina.my
Store (0) Total: RM0.00 | Login
Kesihatan dan Kekayaan
June 8, 2017artikelUncategorized0 Comments
Sejak kami melaungkan & ldquo; awal tidur, awal meningkat, membuat satu sihat, kaya dan bijak & rdquo; kanak-kanak, kita telah membawa kepada percaya bahawa terdapat satu formula ajaib untuk kesihatan dan kekayaan. Akhbar, televisyen dan gelombang udara penuh dengan pemasar touting formula terkini untuk kesihatan yang sempurna dan skim untuk membuat banyak wang. Banyak pemasar itu telah benar-benar dibantu oleh produk atau skim mereka promosikan. Orang lain tidak mempunyai sebarang kepentingan dalam sama ada produk mereka adalah berkesan atau tidak, selagi ia menjual.
Kami lebih fokus yang lebih dalam isu-isu kesihatan dan kekayaan apabila kita semakin tua. Perbincangan kami berkisar cabaran kesihatan terkini untuk diri kita dan orang yang kita sayangi, pelan diet, ubat-ubatan, makanan tambahan atau rawatan alternatif lain mempunyai kami cuba, apa yang seolah-olah bekerja, apa yang kita mampu. Bolehkah kita mencapai kesihatan optimum dan keselamatan kewangan pada masa-masa ketidakstabilan fiskal dan kenaikan kos rawatan perubatan?
Tidak ada formula ajaib yang sesuai semua orang.
Mari & rsquo; s mengambil & ldquo; awal tidur, awal meningkat & rdquo; sebagai contoh. Ia adalah hebat untuk & ldquo; lark & ​​rdquo; orang seperti saya, yang bio bertenaga irama berfungsi cara itu. Tetapi ia boleh menjadi pemusnah untuk & ldquo; burung hantu & rdquo; orang, mereka yang tidak sedar sepenuhnya sehingga pertengahan pagi, yang puncak pada lewat petang tenaga. Jika kita mempunyai kebebasan untuk bekerja flex-masa, kita boleh menyesuaikan diri jadual kami untuk badan & rsquo kami; s kitaran tenaga semula jadi. Seperti itu, kita mencari cara-cara lain untuk menghormati badan & rsquo kami; s irama semula jadi. ketagihan negara kepada kopi, soda dan makanan ringan juga boleh menjadi tanda-tanda cuba untuk memaksa irama bio individu kami ke dalam jadual sosial ditentukan. Pertempuran kitaran tenaga semula jadi kita juga menyumbang kepada obesiti, walaupun ketua mitos budaya memandu obesiti adalah mitos berat badan yang ideal untuk semua orang.
Menghormati perbezaan individu adalah sama penting dalam kekayaan dan membuat wang. Bagi orang seperti ibu bapa saya, pekerjaan yang stabil oleh kerajaan, tentera, atau sebuah syarikat besar di mana masa depan mereka dijaga dari segi pencen dan penjagaan kesihatan adalah ideal. Ia tidak bersifat untuk mengambil risiko yang terlibat dalam perniagaan bebas mereka. & Ldquo; Jangan sekali-kali membeli apa yang anda boleh & rsquo; t membayar untuk & rdquo; dan & ldquo; selalu menyisihkan sesuatu untuk masa kecemasan & rdquo; bekerja untuk mereka. Bagi mereka yang mempunyai imaginasi yang jelas dan kecenderungan untuk mengambil risiko, bagaimanapun, kaedah-kaedah itu boleh menyesakkan. Mereka mungkin perlu meminjam wang untuk modal permulaan, dan tidak dapat meletakkan sesuatu diperuntukkan untuk tahun pada satu masa. Mereka boleh berkembang maju di ketidaktentuan, masa yang panjang dan kesetiaan tunggal berfikiran untuk memiliki perniagaan mereka sendiri.
Kunci kepada kesihatan dan kekayaan adalah sikap kita atau sistem kepercayaan ..
Dalam buku beliau, The Soul of Money, aktivis dan pengumpulan dana global Lynne Twist berkaitan satu cerita demi satu perubahan positif dalam kestabilan dan kemampanan ekonomi individu, puak dan negara akibat daripada perubahan sikap dan kebangkitan impian baru.
Terdapat perbezaan yang besar antara & ldquo; membuat hidup yang baik & rdquo; dan & ldquo; tinggal yang baik & rdquo ;. Apabila saya adalah & ldquo; membuat hidup yang baik & rdquo; dan hidup dalam persekitaran peribadi toksik, satu diperintah oleh pelanggan & rsquo saya; s dan keluarga & rsquo saya; keperluan s, saya bimbang banyak tentang wang. Saya juga mengalami kerap sakit kepala, sakit belakang dan jangkitan sinus. Kerana saya telah & ldquo; hidup rdquo baik & ;, sedar memilih apa yang saya mengambil ke dalam hidup saya secara fizikal, emosi dan rohaniah I & rsquo; ve berada dalam kesihatan yang sangat baik dan, dengan wang agak kurang, sila kaya berbanding sebelum ini.
Kami mungkin tidak dapat berbuat apa-apa mengenai ketidakstabilan fiskal dan kenaikan kos rawatan perubatan. Tetapi kita BOLEH melakukan sesuatu tentang bagaimana ia memberi kesan kepada kita.
Perubahan sikap boleh bekerja keajaiban.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.